Borkén 5dkg.
Élelmiszeripari tartósítószer, antioxidáns. Cefre, must, bor kénezésére , csírátalanítására. Borhibák megelőzésére, borbetegségekre.
Borászati kezelőanyag adagolása:
- Adagolása hektoliterenként szüretkor egészséges musthoz 10g/hl
- Kissé rohadt termés esetén 15g/hl
- Rohadt termés nyálkázásához 20g/hl
- Vörös, törkölyös musthoz , héjon erjesztés előtt 20g/hl
- Friss must egyhetes szállításához , hüvös időben 30g/hl
- Borok fejtésénél, közepes kénezés 20g/hl
- Borok fejtésénél, erős kénezés 30g/hl
- Befőtt, savanyúságkészítésekor ,barnulásra hajlamos gyümölcsökhöz,
- Zöldségekhez 5 literes üvegenként 1-3 gramm
- Cefrére 5-15g/100 kg cefre